Kako smršati?

Kako smršati?

Da li se osećate umorno od pokušaja da izgubite suvišne kilograme? Sve ste probali, ali niste dostigli željenu težinu? Započnete dijetu, ide vam odlično, ali ipak nešto vas natera da pojedete komad čokolade ili peciva i onda sasvim odustanete?

Ako ste na prethodna pitanja odgovorili potvrdno, a želite da saznate kako smršati brzo, sigurani smo da ćete odogovor pronaći do kraja teksta. Predstavićemo vam tehniku za rad na sebi, koja brzo i efikasno dovodi do gubitka kilograma.

Gojaznost se često smatra estetskim problem i pretnjom po vaše zdravlje, ali nije samo to, daleko je kompleksnija.

Zašto imate problem sa kilogramima, koji je uzrok?

Možda je vaš odogovor da su kilogrami prouzrokovani nezdravom ishranom ili prejedanjem.  Hajde da odemo još jedan korak dublje ka srži problema. Razmislite zašto birate hranu koja šteti vašem zdravlju i udaljava vas od idealne figure? Zašto ponekad skliznete u prejedanje, iako znate da ćete se nakon što konzumirate svu tu hranu, osećati daleko gore? Svesni ste da će vas osećaj krivice emotivno razoriti, a ipak se prejedete, zašto?

Da li je to možda povezano sa emocijama koje osećate u datom trenutku? Uglavnom ljudi posegnu za hranom kada su tužni, nervozni, uplašeni itd. Problemi sa viškom kilograma nikada nisu samo estetske prirode, oni su dokaz da negde duboko u nama postoje emocije koje zatrpavamo hranom. U našoj podsvesti postoje uverenja kojih nismo ni svesni, a izazivaju upravo takvo ponašanje.

Šta su uverenja i kakve veze imaju sa vašim kilogramima?

Uverenja su ideje, koncepti ili tumačenja na bilo koju temu, koja mi prihvatamo kao apsolutnu istinu, iako ona najčešće to nisu. Uverenja nas drže zaslepljenima i ne dopuštaju nam da sagledamo realnost.  Načini na koje percipiramo sebe, svoje okruženje, događaje i okolnosti, zavise od toga kakve definicije i uverenja nosimo u sebi. Uverenja, nastala u bilo kom periodu životu, su glavni kočničar promenama i na njih moramo delovati autohipnozom.

Hajde da se vratimo u trenutak kada krenete na dijetu… Na dobrom ste putu, dok vas nešto neočekivano ne natera da prekinete sa zdravom ishranom i vratite se lošim navikama. Nije vam jasno kako se to dogodilo, jer je vaša svesna odluka bila da živite zdravije. Osećate da vas je nešto jače od vas nateralo na “greh” i očas posla pogazilo odluke koje ste doneli. U pravu ste!

Odakle dolazi taj poriv da pojedete “zabranjeno”?

Podsvest je najveći protivnik promene, zato nas ona sputava kroz ustaljene navike, sprečavajući nas da budemo bolji. Podsvest rukovodi našim uobičajenim ponašanjem, stavljajući naša svesna delovanja na autopilot. Uprkos tome što znate kako treba da se hranite, podsvest “minira” vaše odluke i vraća vas na ustaljene (loše) navike.

Podsvest je sedište naših emocija, što objašnjava njenu dominaciju nad svesnim umom. Pošto emocije upravljaju snagom naših želja, a želje upravljaju našim ponašanjem, prepušteni smo milosti naše podsvesti, osim ako ne naučimo da je kontrolišemo.

Ako vaša svest zna da treba da pojedete brokoli, a podsvest kaže: “Daj mi čokoladu!”, svest nema nikakve šanse! Uvek radimo ono što najviše želimo! Pošto podsvest sadrži emocije koje upravljaju snagom naših želja, očigledno je da ona odlučuje o našem pravcu delovanja. Štaviše, ako je svesni um loše uradio posao programiranja, podsvest će loše da reguliše naše odluke i posledična ponašanja.

Problem gojaznosti se rešava prvo u podsvesti, a tek onda na tanjiru!

Verovatno sada mislite: “Sve je to u redu, ali kako se rešava?” Odgovor je autohipnozom! To je tehnika kojom menjamo našu podsvest, te oblikujemo navike i ponašanja baš onako kako želimo.

Autohipnoza je stanje usredsređene pažnje, tokom koga je podsvesni um izuzetno podložan sugestijama. Tehnikom autohipnoze obezbeđuje se intimna povezanost svesnog i podsvesnog uma. Tokom ove hipnoterapije svesni um je zadužen za stvaranje sugestija, koje dovode do željenih promena u ponašanju, dok ih podsvesni um detektuje, procesuira i usvaja.

Jednostavnije rečeno, u pitanju je hipnoza koju sprovodimo sami sa sobom, te smo u isto vreme i hipnotizer i hipnotisani. Postoji nekoliko jednostavnih koraka za ulazak u autohipnozu. Ukoliko vas zanima više, pročitajte knjigu Autohipnoza u kojoj je detaljno opisan ceo proces, a obuhvaćen je veliki broj primera kako da pripremite skriptu za hipnoterapiju prilagođenu vašim potrebama. Nakon čitanja knjige posedovaćete sva neophodna znanja da krenete da menjate svoju podsvest, a vrlo brze ćete doći do željenog broja kilograma.

Kada se postavi pitanje kako najlakše smršati, deluje da odgovor treba tražiti u teretani i na tanjiru, a u stvari istina je sasvim drugačija. Gojaznost je posledica nesređenih emocija i uverenja iz naše podsvesti. Kada krenemo duhovno da radimo na sebi, promene sprovodimo bar 20 puta lakše.

Nadam se da vam je tekst pomogao da višak kilograma sagledate iz drugog ugla. Želim vam da budete zdravi i srećni u svom telu!

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0
    0
    Vaša Korpa
    Vaša korpa je praznaPovratak u prodavnicu